Berlin

Grfisk BerlinNu återkommer förra årets succe,
ODD FELLOW-resa till Berlin
20-23 oktober 2016

Det blir upplevelser utöver det vanliga och vi hoppas att du vill följa med för att uppleva det pulserande Berlin och umgås med bröder och systrar. Ta gärna med partner och vänner!

 

Vi bor på ett härligt 4-stjärnigt hotell, Ivbergs Premium,Ivbergs beläget bara 200 m från KaDeWe, shoppingentusiasternas Mecka. Vi har också en av Berlins mest trafikerade tunnelbane-stationer runt knuten och dessutom gör vi två intressanta utflykter i Berlin. En stadsrundtur och en utflykt med fokus på gamla Östberlin.

För er som vill gå på kulturarrangemang, så finns det mycket att välja på. Erfarenheten från förra året visar att det är bäst att var och en bokar sina egna arrangemang. Naturligtvis ordnar vi någon gemensam middag, så att vi alla får tillfälle att umgås.

Resan genomförs under ledning av Br Rune Svennelid, till vardags reseledare på Ölvemarks och Scandorama.

Preliminärt program:

20 oktober
Avresa från Helsingborg kl. 07.15 från Dunkers kulturhus med bussberlin-kunst-dedaechtniskirche via Öresundsbron och färjan Gedser-Rostock. På färjan erbjuds ni att delta i en gemensam lunchbuffé och vi stannar för en kaffepaus på vägen ner till Berlin. Busscaféet erbjuder både det ena och det andra. Vi tar in på Ivbergs Hotels Premium, centralt beläget nära Wittenbergplatz och Kurfürstendamm. På kvällen erbjuds ni möjlighet att följa med på en gemensam middag på en trevlig restaurang i närheten av hotellet. Vad sägs om en stor villa från 1800-talen, en gång illegal klubb och bostad för Josef Göbbels älskarinna eller någon annan restaurang i närheten.

 

 

21 oktober
Förmiddagen inleds med en stadsrundtur under ledning av Br. Rune Svennelid. olympiastadion006Vi får se många av de bekanta vyerna från Berlin, men också nyheter och kvarter som tidigare var grå stadsdelar i Östberlin. Turen avslutas runt kl 13.00  och eftermiddagen används till upptäckter och shopping på egen hand. För er som var med förra året utlovas några nyheter. Bl.a. kommer vi att se Olympiastadion från OS 1936. För intresserade kan vi arrangera en middag på kvällen på någon mysig restaurang. Efter middagen kör vi en sväng i det upplysta Berlin. Önskar någon broder besöka en loge, så har Berolinalogen sina möten på fredagar kl. 20.00.

För dem som önskar blir det en extra tur till riksdagshusets kupol, under förutsättning att det finns lediga platser till oss.

22 oktober
Stasi
På förmiddagen ingår en rundtur med fokus på gamla Östberlin. Vi börjar turen med att åka till DDR-muséet, ett av Berlins modernaste muséer. Vi besöker därefter STASI-muséet där Östtysklands säkerhetspolis höll till. Innan vi går in äter vi en smörgås och ser vad vår chaufför erbjuder för drycker. Vi får en guidad vandring i de gamla lokalerna, där bl.a. STASI-chefen, Erich Mielkes rum fortfarande står orört.  Här får vi inblick i vardagen för en östtysk familj, deras boende, kläder, TV-program mm. För er som inte är på kulturevenemang på kvällen, tipsar jag gärna om några trevlig restauranger.

23 oktober
Efter intensiva dagar i Berlin är det så dags att åka hemåt igen. Vi åker upp till Rostock där det blir restaurant-hopfenkellermöjligt att äta lunch tillsammans och innan vi sedan åter tar färjan hem, blir det tillfälle till gränshandel i någon av butikerna i hamnområdet. Sedan sätter vi kurs mot Helsingör och tar färjan hem till Helsingborg.

 

Naturligtvis är du välkommen att ta med din partner eller dina vänner. Först till kvarn gäller!

Vill du veta mer om resan, så får du gärna ringa tel. 070 22 34 698. Om jag inte svarar beror det troligen på att jag guidar andra grupper runt om i Europa. Men jag ringer upp när jag blir ledig igen.

Priset är samma som föregående år, 3 600 kronor och är baserat på 30 deltagare.  Del i dubbelrum erbjuds enbart om två beställer detta och kan tänka sig att dela rum. Enkelrum finns mot tillägg.

I priset ingår:
Resa med buss från Helsingborg till Berlin tur och retur
2 utflykter med guidning i Berlin.
3 övernattningar i dubbelrum på Ivbergs Hotels Premium
Frukost på hotellet

Valfria tillägg:
Enkelrum mot tillägg, 1 000 kr
Avbeställningsskydd 95kr
Lunchbuffé inkl. dryck på Scandlines på väg till Rostock, ca 170 kronor
Middagar i Berlin. Restauranger och priser presenteras senare.
Entréer på muséerna under lördagens utflykt, ca 10€. (Fritt vid fler än 30 deltagare)
Entré till Olympiastadion, ca 7 € (Fritt vid fler än 30 deltagare)
Lunch i Rostock på hemresan, ca 14€. 1 glas vin/öl ingår.

Användbara adresser för egna efterforskningar:

Vårt hotell, http://www.ivbergs.de/index.php?&new_lang=4
Odd Fellow, Berlin, http://www.oddfellows.de/index.php?id=99
Berliner Philharmoniker, http://www.berliner-philharmoniker.de/en/concerts/calendar/
Berlinoperan, http://www.deutscheoperberlin.de/en_EN/calendar#events-2015-10
Övriga klassiska konsertlokaler, https://www.classictic.com/en/
Jazz i Berlin, http://www.jazzclubsinberlin.com/jazz-clubs-list.php
Kabaré på Friedrichstadspalast, http://www.palast.berlin/en/
Allmän turistinformation, http://www.visitberlin.de/en

Övriga villkor

Bindande anmälan sker till rune@svennelid.se eller per telefon 070 22 34 698 senast den
10:e september.

Betalning sker så fort resans genomförande bekräftats.

Välkomna att anmäla er till vår höstresa till Berlin!

Aktuellt bokningsläge: 1 rum kvar